Tanker

Står du pludselig og roder alle lommer igennem, fordi du ikke kan finde dit mest dyrebare eje – nøglerne, der får dig ind i varmen? Vi har alle været der, og uanset hvordan vi helgarderer os, kan det ikke altid undgås. Det er måske midt om natten, og det sidste du ønsker, er at vække din far og bede ham komme med ekstranøglen. Fortvivl ikke, du kan nu ringe efter en låsesmed døgnvagt.

Gode råd til ikke at blive låst ude

Det mest optimale vil selvfølgelig være, at du slet ikke kommer i en situation, hvor du ikke kan låse dig selv ind i din lejlighed eller dit hus. Du får en række tips, der kan indarbejdes i dagligdagen og nedsætte risikoen for, at du står i silende regn og kigger håbløst ind ad vinduerne:

Fast plads til nøgler

Hav en fast plads til dine nøgler i dit eget hjem. De mest hyppige måder, folk bliver låst ude af deres hjem på, er ved at glemme nøglen, når de skal ud med skrald eller hente post. Mange nye døre låser, når de smækker, og så er der altså ikke meget at stille op. Hav dem så tæt på din hoveddøre som muligt, så de er lige til at gribe inden afgang.

1-2-3- tjek

Når det er tid til at vende snuden hjemad, kan det være utroligt nemt og rigtig uheldigt at glemme sine nøgler hos familien eller vennerne. Få en rutine ind i din afgang, hvor du tjekker, at du har: Mobil, nøgler, pung. Det er typisk de 3 mest essentielle ting, du har brug for dagligt og ikke vil glemme.

Ekstranøgle tæt på hjem

Når nu det er dit hjem, du skal kunne komme ind i – også hvis uheldet er ude, så bør din ekstranøgle være tæt på dit hjem. Har du et kælderrum, du kan gemme din ekstranøgle i? Eller en god og loyal nabo, der ikke vil sige noget til at skulle op om natten og udlevere din ekstranøgle?

Indkodet nummer på låsesmed døgnvagt

Er du løbet helt tør for muligheder for at komme ind i dit hjem, så hav nummeret på låsesmeden klar. Du skal finde en låsesmed døgnvagt, hvor de kan komme akut og midt om natten, hvis du har låst dig ude af din lejlighed klokken 1 om natten. Det er ikke alle, der er låsesmed døgnvagt. Her er en låsesmed med akut døgnvagt, som du kan gemme nummer på.