Tanker

Når du netop har fået kørekort har du lært en masse teori i forhold til funktion af bilen og hvordan du skal gebærde dig i trafikken, men har måske lært knap så meget om hvordan du skal vedligeholde din bil og hvilket udstyr du skal bruge til den løbende vedligeholdelse. Det kommer vi kort ind på i denne guide, og vil du dykke ned i detaljerne, kan du se den store guide til bilvask udstyr her>>

Vedligeholdelse af bilen ud fra det du lærer i køreskolen

Når du tager kørekort lærer du alt det sikkerhedsmæssige i forhold til at holde en bil kørende. 

Det vil sige hvor ofte du skal kontrollere lys og dæktryk. Du lærer også om bremsers funktion, minimums slidbane på dine dæk og hvordan du f.eks. kontrollere oliestanden (som er knap så vigtigt på en elbil 🤣)

 

Det er alt sammen vigtigt for at kunne opfylde den sikkerhedsmæssige funktion i det at kunne føre bilen sikkert på vejen.

 

Til gengæld lærer du knap så meget om selve vedligeholdelsen af bilen og selv her kan der være gode tips til at f.eks. forsegle din forrude, således at du får et væsentligt bedre udsyn ud af forruden og dermed – i teorien – får en kortere bremseafstand. 

Bilpleje ud over det sikkerhedsmæssige

Når du har bevæget dig væk fra sikkerheden i det at have en bil kommer du til hvordan du vedligeholder bilen. 

 

For langt de fleste af os, så er bilen én af de største investeringer – ud over hus og børn – så derfor kan det godt svare sig at vedligeholde den bedst muligt. Det gælder både hvis du selv skal beholde bilen over en længere periode, men også hvis du skal sælge bilen, at du så kan få den højest mulige salgspris for den. 

 

Til det så skal du bruge det rigtige udstyr til at vaske bilen. Start med det essentielle, og når du så får smag for det, så kan du altid dykke ned i detaljerne. 

Det skal du bruge

En sikker vask af bilen består af vask af fælge, forvask af bilen, vask af bilen, lakforsegling og aftørring af bilen.

 

Det betyder at du hurtigt kommer i berøring med mange forskellige produkter og udstyr i forbindelse med at foretage en sikker og beskyttende bilvask. 

Som minimum anbefaler vi en god fælgrens, fælgbørst, autoshampoo, skumlanse, tørrehåndklæde og en lakforsegling. 

 

Meget af udstyret kan holder i flere år, så selv om det kan være en stor investering til at starte med, er vi helt sikre på at du vil få stor gavn af det og at det vil tjene sig ind. 

 

En ren bil kører bedre

Det passer ikke helt, men der er noget om snakken, og for mange udløser en ren bil stor glæde, både for dem selv og så bliver det lagt mærke til hvis du kommer frem i en møgbeskidt bil.